Hans Andersson

Den vackraste av sommardagar rasade marken under våra fötter när vår älskade make, pappa och son hastigt avled vid sin sista cykeltur, alldeles för tidigt, endast 58 år gammal.

Hans växte upp på Hedensbyn med sina föräldrar och sin yngre bror Pär. Redan i tidig ålder intresserade sig Hans för idrott av alla dess slag, där hockeyn så småningom blev hans huvudsakliga intresse under ungdomstiden genom Skellefteå AIK.

Vid 17 års ålder träffade Hans sin blivande fru Siv. De flyttade ihop efter skoltiden och några år senare tog de över Hans mormor och morfars hus på Hedensbyn. Kort därefter kom första barnet Linda och tre år senare fick det andra barnet Anna. Hans spenderade mycket tid med sin familj som han alltid satte i första rum. Under denna tid arbetade han skiftgång på SJ och Green Cargo som innebar att han hade mycket fritid tillsammans med sina barn.

Efter 25 år på järnvägen bytte Hans jobb till Martinsons Såg AB. Han har alltid uppskattat sina arbetskamrater och aldrig klagat en sekund över sitt jobb. Hans arbetsamhet syntes även utanför jobbet då han alltid hade någonting för sina händer. Behövde någon hjälp med något fanns han alltid där med ett leende på läpparna och ett kunnande som var enormt. Han kunde allt. Var det något han mot förmodan inte visste hur man gjorde tog han reda på det och löste det ändå.

Om det är något som utmärkte Hans personlighet var det att han alltid gick in med största engagemang i allt han tog sig för. Han snickrade i stort och i smått, allt från stugor, klockor, högtalare och finsnickeri med ett excellent utförande. Musiken var hans avslappning och det stora ihållande intresset under alla år. Han älskade att vara ute i naturen och hans smultronställe var sommarstugan i Kågnäsudden där han spenderade mycket tid under alla årstider. Här fiskades det, kördes skoter och fyrhjuling, plockades bär och byggdes. På senare år tog han upp intresset för fotografering där miljön runt stugan var favoritmotiven. Han hade ett öga för naturens vackra detaljer, både i djur, landskap och växter.

Under de senaste fyra åren förgylldes Hans liv av sina barnbarn som kom till världen. Han älskade deras energi och njöt av att vara i deras närhet.

Han hade stora planer och drömmar för framtiden, då pensionen närmade sig. Nu är det vi som får föra hans drömmar vidare och låta dem leva genom oss. Hans frånvaro gör oss ständigt påmind och vår saknad är enorm. Vi tröstar oss med att Hans fick ta sina sista andetag i den natur och omgivning som han älskade, helt ovetandes om slutet.

Vi kommer alltid att bevara minnet av vår make och pappa ljust i våra hjärtan och han kommer alltid att leva vidare inom oss.

Vi saknar honom och älskar honom i all evighet. Vi ses igen.

Siv och barnen

Mer från Familj

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen