Gunnar Karlsson

Gunnar Karlsson, Skellefteå, har avlidit i en ålder av 78 år. Närmast sörjande är livskamraten Kerstin samt bror och syster med familjer.

Gunnar föddes i Börjelsbyn, Kalix, som äldst av tre syskon till Eugenia och Oskar Karlsson. Under uppväxten i Börjelsbyn ägnade sig Gunnar mycket åt bland annat orienteringslöpning i OK Vargen och trädgårdsodling i Börjelsbyns 4H-klubb. Dessa intressen tog Gunnar sedan med sig till sitt vuxna liv.

Efter folkskola i Börjelsbyn följde realskola och gymnasium i Kalix. Han fortsatte sina studier i Uppsala, där han tog lärarexamen. Han arbetade sedan som lärare i framför allt historia och samhällskunskap, först några år i Kalix för att därefter flytta till Skellefteå och Nordanå gymnasium, senare Anderstorpskolan. Gunnar var mycket uppskattad som lärare och som kollega. Hans stora kunskaper inom historia, samhällsvetenskap, konsthistoria och litteratur gjorde honom till en rik kunskapskälla både för sina elever och för oss andra.

Hans vida kulturella intressen, framför allt inom teater, film och musik, gjorde att han var en engagerad deltagare i flera olika föreningar. Gunnar var en sann humanist, alltid rättrådig, med en vidsynt inställning till sina medmänniskor. Hans dramatiska ådra tillsammans med hans underfundiga humor gav många både glädje och nöje.

Gunnar hade en stor omtanke om sina närmaste och han månade alltid speciellt om sina syskonbarn och barnbarn samt sin gamla mamma så länge hon levde.

Känslan för hembygden fanns alltid hos Gunnar; till exempel var hans resor till hjortronmyrarna, de gamla ungdomskamraterna och träffarna med Skogskarlarnas klubb i Norrbotten viktiga för honom.

Under den sista tiden smög sig dock en trötthet in i Gunnars liv och han avled efter en kort tids sjukdom på hjärtintensiven i Umeå.

Kerstin, Edvard och Kristina

Mer från Familj

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 18 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 28 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen