Göta Lindmark

Min kära mor Göta Lindmark född Rönngren avled stilla i sitt hem på Hemgården Lövånger den 2 mars i en ålder av 90 år.

Hon föddes och växte upp i Mjödvattnet i en syskonskara på tolv.

När hon som ung arbetade i Kristineberg träffade hon sin stora kärlek Arne Lindmark. De gifte sig 1952 och fick sedermera två döttrar, Annica född 1954 och Birgit född 1957.

Under sin levnad fick mamma se åtta barnbarn och fem barnbarnsbarn växa upp. Mammas kristna tro bar hon med sig hela livet och i Kristineberg arbetade hon inom kyrkans barnverksamhet. Mamma och Pappa flyttade 1989 till Bureå

Mammas intresse var fiske i alla former, vilket hon hade glädjen att ut-öva till 85-årsåldern. Ingen kunde fiska lika länge, få så mycket fisk och göra så goda abborrfiléer som hon. Mamma var mycket mån om sina barnbarn och lärde dem bland annat fiske.

Bärplockning och trädgårdsarbete låg henne också varmt om hjärtat. Mamma fick uppleva både glädje och sorg i sitt liv. Den stora glädjen var att se barnbarnen växa upp. Pappa avled 1996 efter flera års sjukdom.

Men tyngst var det när min syster Birgit avled 2013. Nu får mamma förenas med pappa och Birgit efter ett långt liv här på jorden.

Dottern Annica Öhman

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Familj

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen