Gerd Åhlund

Min älskade mamma har lämnat oss när vårfåglarna kvittrade som mest den 6 maj. Hon somnade lugnt och stilla in i en ålder av 84 år på Hedvigsgården i Kåge där hon vistats ett par veckor.

Hon föddes i Ersmark som nummer sex i en syskonskara på sju barn. Hennes mor hette Ingeborg (Bojan) Andersson och hennes far Arthur Andersson.

Mamma flyttade som 17-åring till Skellefteå för att börja sin yrkeskarriär på konditori Gewes. Senare blev det jobb i Ersmark på KA Östenssons och andra affärer som ”Linkans”, Konsum och Ica.

Pingstafton 1957 gifte hon sig med Mats Åhlund och 1960 köpte och renoverade de Mats pappas hemgård i Ersmark. Där bodde de tillsammans till Mats bortgång 2006, som tog mamma hårt.

1964 föddes dottern Isabelle och mamma fick sedan två älskade barnbarn som hon med nöje tog hand om när de var krassliga och hemma från dagis och skola.

Sin yrkesbana slutade hon på Skega, där hon också trivdes mycket bra.

Åka skidor, promenera och cykla var naturliga inslag i vardagen. Hon sjöng i kör och gjorde tillsammans med pappa flera resor, både inom och utom Sverige.

Andra intressen var handarbete i olika former och hon älskade att baka och laga mat. Mamma var social och var mycket mån om familjen, släkt och vänner. Otaliga är kalasen som jag älskade som barn, med mammas och pappas många syskon, där det serverades mycket och god mat.

Hon hade även åtskilliga dagar i bärbuskarna med efterföljande syltande och saftande. Mamma skötte hus och hem med bravur och hon trivdes bland vackra saker. Mode och fina kläder var ytterligare ett intresse som höll i sig hela hennes liv.

Sista åren präglades av demenssjukdom som hon tappert bar utan att klaga.

Tomrummet och saknaden är stor men vi hittar tröst i alla fina minnen vi fick tillsammans. Nu har mamma flyttat till pappa och de finns båda för alltid i våra hjärtan.

Dottern lsabelle

Taggar:

Mer från Familj

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen