Ernst Engström

Ernst Engström har avlidit i en ålder av 92 år. Närmast anhöriga är dottern Inger och sonen Lars med familjer samt storasyster Elsa i Luleå.

Pappa föddes i Tjärn som yngst av nio barn. Efter sex års folkskola fick han jobb på sin äldre brors åkeri och det hände att han redan vid 13 års ålder fick sätta sig bakom ratten och köra lastbil. De åren gav honom otaliga historier om människorna kring Skellefteå.

År 1948 fick pappa anställning på SJ där han blev kvar till sin pensionering. Han hade en del fackliga uppdrag bland annat som skyddsombud.

På ett bröllop i slutet av 1940-talet träffade Ernst den stora kärleken Berit. De gifte sig 1953 och de två barnen föddes under 1960-talet med några års mellanrum. Familjen, barnen och barnbarnen Matilda och Jonas blev det viktigaste i pappas liv.

Pappa hade en unik förmåga att se det positiva i livet. Man kunde lita på honom oavsett hur mycket det än blåste. Kärleken till familjen och de som delade hans tillvaro var villkorslös. Pappa delade villigt med sig av sin värme och sina nybakade bullar. De få gånger han blev upprörd handlade det om någon medmänniska som var orättvist behandlad. Pappa visste att njuta av det enkla i livet: plocka lingon, en långpromenad eller sommarens blommor.

Pappa och mamma fick ett långt och fint liv tillsammans. När demensen till sist tvingade mamma att flytta in på äldreboendet Ömheten för fem år sedan, började pappa besöka sitt livs stora kärlek varannan dag fram till dess att han själv flyttade in på Ömheten för drygt ett år sedan. Pappa drabbades av demens mot slutet men förmågan att se det positiva i livet fanns kvar fram till slutet. Han trivdes med personalen och sina grannar.

Saknaden efter Ernst är stor men samtidigt är vi tacksamma att vi har fått dela livet med pappa under så många år.

Barnen Inger

Mer från Familj

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen