Elsa Eriksson

Elsa Eriksson, Malå, har lugnt och stilla insomnat i tron på sin frälsare vid en ålder av 88 år. Närmast sörjande är maken Allan och barnen Gunilla, Pehr och Annika med familjer, samt brodern Einar med fru, syskonbarn och Malå missionsförsamling.

Ett omsorgsfullt hjärta har stannat och vi är många som kommer att sakna samtalen, besöken, vykorten och breven.

Elsa föddes och levde sina ungdomsår i Olofsfors, Nordmaling, som var henne kärt hela livet. Det var vid stugan i Rödviken hon odlade sina älskade blommor och plockade sina bär. Hennes minnen, foton och detaljerade berättelser från brukets tider har varit till stor hjälp för den verksamhet som drivs där idag.

Efter avslutad sjuksköterskeutbildning flyttade Elsa till Malå där hon gifte sig med sin Allan. Tillsammans fick de tre barn och åtta barnbarn.

För Elsa var det självklart att hon skulle bli sjuksköterska. Hennes livsgärning var att vårda och stödja, vilket hon fortsatte med efter sin pensionering då hon på ett naturligt sätt månade om andras hälsa och tillfrisknande. Många gånger var det Elsa som ställde en diagnos och då fick läkaren bara hålla med.

Vid sidan av arbete och familj har Elsa hela sitt liv haft ett stort intresse för mission, framför allt genom vänners arbete i Sydamerika. Elsa och Allan reste till många länder och har på plats deltagit i olika projekt.

Elsa uppskattade att klä sig fint både till vardag och till fest. Hon tyckte mycket om att bjuda in vänner och familj.

Elsa tillhörde Malå Missionsförsamling där hon var engagerad på många olika sätt. Elsa var ett stort stöd för sina barnbarn och hon hann uppfylla sitt mål att närvara vid allas konfirmationer. Hon fick även höra dem säga ”du är vår idol”.

Vi är tacksamma för allt mamma har gjort för oss och saknaden är stor. Hennes böner lever vidare.

Barnen

Taggar:

Mer från Familj

Artiklar från 23 november 2017

Artiklar från 22 november 2017

Artiklar från 20 november 2017

Artiklar från 18 november 2017

Artiklar från 17 november 2017

Artiklar från 15 november 2017

Artiklar från 11 november 2017

Artiklar från 6 november 2017

Artiklar från 3 november 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen