Britta Franzon

Britta Franzon Uppsala/Skellefteå har gått ur tiden 84 år gammal. Hon efterlämnar döttrarna Christina och Margareta med familjer.

Hon var dotter till lotsen Pontus Wikström med maka Charlotta.

Britta gick småskole- seminariet i Lycksele 1954-56. Eftersom det inte fanns några lediga tjänster i Norrland sökte hon och fick tjänst i Hallstavik. Hon trivdes bra där och på ledig tid deltog hon i församlingens kyrkokör. Den leddes av en lång, stilig ingenjör och kantor som hette Lars Franzon. Tycke uppstod och de gifte sig i Skellefteå 1961.

Snart flyttade de till Uppsala och Britta fick tjänst i Danmark kyrkskola. Jag och Borghild, som också kom från Skellefteå och gått småskoleseminariet i Lycksele kom till Uppsala 1961. På en lärardag träffades Borghild och Britta och de blev våra första Uppsalavänner.

När så barnen föddes och det närmade sig Valborg 1963 formade vi den högtiden tillsammans. Det var början på Valborgsgänget, som snart blev fem par med huvudsaklig Skellefteåanknytning. Sedan dess har vi träffats varje Valborg till knytkalas. Senare år har skaran utökats med Brittas svägerska.

Britta var en sällskapsmänniska av rang och en strålande värdinna. Hennes födelsedag den 17 maj var en tillställning med vänner, strålande sol, fläktande gardiner och härlig traktering med Brittas succétårta som pricken över i.

På 1970-talet utbildade sig Britta till speciallärare och arbetade som sådan fram till pensionen. Lars gick ur tiden 1988 men Britta bodde kvar och flyttade 1997 till Luthagen.

Hon öppnade sitt hem till fest och gemenskap men för några år sedan avtog initiativkraften liksom livslusten och uppbrottet kom stilla omgiven av sina kära och god personal.

Vi är många som minns Britta som glad, klok, generös och omtänksam och därför är saknaden stor.

Harry Nyberg

Taggar:

Mer från Familj

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 18 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 28 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen