Birgitta Gunther Atterhem

Den 23:e juli somnade vår älskade mamma in. Sorgen och saknaden är så stor, men det är en tröst att veta att hon tyckte hon haft ett bra liv och att vi fick finnas vid hennes sida.

Mamma föddes i Katrineholm, äldst av fyra syskon. Mamma fick tidigt i livet uppleva svår sorg, hennes bröder dog i ung ålder och i fyrtioårsåldern förlorade hon sin syster. Trots det, eller kanske just därför, hade hon en underbar förmåga att uppskatta de vardagliga sakerna här i livet.

1960 flyttade hon från Stockholm för en tjänst på Kanalskolan, hon kände då att hon hamnat rätt med arbete och kollegor.

Mamma träffade pappa 1963, så småningom byggde de upp sitt hem på Morön, pappa hade tre söner och familjen utökades sedan med oss två döttrar.

Mamma odlade många intressen. Foto, smalfilmning, svampplockning, växtfärgning, vävning, sytt folkdräkt till sig och pappa och släktforskat. Släktforskningen fick en nytändning med datorns intåg.

Mamma hyste stor kärlek till djur och natur, när hon gick i pension kunde hon äntligen skaffa egen hund. De följde sedan henne och pappa på skidturer och fjällvandringar.

Hon har fått göra många resor, med pappa, oss eller med vänner. Hon drömde om att få uppleva Irland i maj i år, men sjukdomen kom då emellan.

Hon var medlem i Rebeckalogen i Skellefteå och uppskattade mycket umgänget med väninnorna. Somrarna tillbringade hon helst med familjen på Långnäset. Med oss vid stranden, en fikastund vid trädgårdsbordet eller med en bok.

När våra barn föddes var mamma pensionär och fick möjlighet att tillbringa mycket tid med dem. Hon hade så gärna velat följa dem längre genom livet, och vi hade så innerligt gärna velat ha henne kvar hos oss en tid till. Men vi får lära av henne och glädjas åt det vi har istället för att sörja det som saknas.

Karin och Johanna

Mer från Familj

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen