Bertil Eriksson

Den 20 februari somnade vår kära pappa Bertil Eriksson in, omgiven av sina nära och kära, på Skellefteå lasarett efter en kort tids sjukdom.

Han var yngst av sex syskon, föräldrarna var Lars-Anton och Margareta Eriksson. Pappa fick växa upp i ett företagspräglat hem i Klutmark. Där fanns tegelbruk, jordbruk, åkeri, såg, hyreshus, lanthandel med mera. Sysselsättning saknades inte utan dagarna fylldes med allehanda jobb i de olika näringarna. Dock var det jord- och skogsbruk som blev det primära i pappas liv. Chaufförsjobb i brodern Eriks åkeri fanns även med, dygnet har ju många timmar. Pappas intresse för skog genomsyrade hans liv.

Amors pilar träffade även pappa då han träffade vår mamma, Alfhild Björk, en varm sommardag. Tycke uppstod och vips var de gifta och bosatta i Klutmark. Två barn uppfostrades i ett hem som alltid stod öppet för kaffe med dopp för de som ville hälsa på. Bertils arbetsdagar var alltid långa, men hans och mammas intresse för bingo rymdes alltid i det pressade tidsschemat.

Pappas vänlighet, med en stor portion social förmåga, gjorde att han alltid trivdes med alla, hans omtanke om sina barn och barnbarn finns för alltid i vårt minne.

Under de sista åren bodde pappa och mamma på Trivseln i Ursviken, ett boende som de trivdes med, många historier och skratt blev det där och pappa hade det bra.

Hans godhet och humor lämnar ett stort tomrum hos oss alla. Vi vet dock att han har det bra nu, sitter säkert och spelar bingo med mamma.

Jonny och Lisette

Mer från Familj

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen