Bengt Gustav Jonsson

Vår älskade Bengt Gustav Jonsson, Lidbacken, somnade in på Valborgsmässoafton, omgiven av sina närmaste. Han blev 71 år.

Bengt föddes 1945 i Munksund där han växte upp med föräldrarna Karin och Folke Jonsson i en skara av sex barn. Under studietiden på Solvik träffade Bengt sin livskamrat Sigrid och de gifte sig 1966. De byggde hus i Arvids-jaur och startade familj där innan de flyttade till Sigrids barndomsgård i Lidbacken. Tillsammans fick de fem barn och så småningom sju barnbarn.

Bengt läste på Tekniska gymnasiet och har arbetat på bland annat Consultec och Tyréns som byggnadsingenjör, ett arbete han fortsatte med in i det sista.

På hemmaplan höll han sig ständigt sysselsatt. Mycket tid tillbringades i naturen med hund, skogsarbete, jakt och skidturer. Under många år upptog lantbruket med får och grisar en stor del av fritiden. Han var intresserad av musik och sjöng i kör och spelade i orkester. Bengt var även engagerad i EFS.

Familjen var oerhört viktig och han såg alltid till att ta sig tid för den. Han fanns även till hands för alla runt omkring och visade omtanke och omsorg genom att ställa upp och hjälpa till.

Bengt lämnar oss i stor sorg och saknad men hans minne är ömt bevarat som älskad make, pappa, svärfar, morfar, farfar och vän.

Familjen genom Ma-Linn

Mer från Familj

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen