Barbro Mainwaring

Barbro föddes på Tallheden, Norsjö 1943 och var nummer två i en syskonskara av sex systrar.

Hon älskade föräldragården där hon växte upp bland hästar, kor och grisar.

Mamma visste tidigt vad hon ville göra med sitt liv. Hon ville bli barnmorska och missionär och inget kunde stoppa henne från att nå sin stora dröm.

I tjugoårs åldern flyttade Barbro till Stockholm för att utbilda sig till sjuksköterska och senare barnmorska.

Hela tiden hade hon siktet inställt på missionsfältet och när hon så träffade vår älskade pappa Bryan 1967 började de tillsammans planera för en gemensam framtid ute i världen.

När mamma äntligen satte fötterna på Tanzanias mark 1968 började ett arbete som än idag ger ringar på vattnet. Ett år senare kom också Bryan till Tanzania och de gifte sig där.

Barbro och Bryan påbörjade ett arbete med att bygga upp det som idag är ett av Tanzanias största missionssjukhus, Mchukwi Hospital. Från ingenting byggde de sakta men säkert upp hus för hus och medan pappa byggdeskötte mamma patient efter patient under de mest enkla förhållanden.

Totalt spenderade Barbro och Bryan över 20 år i Afrika där de sista åren tillbringades i Uganda. Åren hemma i Sverige jobbade mamma som distriktsbarnmorska i Norsjö.

De fick tre barn och nio barnbarn.

2010 flyttade Barbro och Bryan till Nässjö.

Mamma hade en stark Gudstro och hon älskade sina medmänniskor.

De sista åren led mamma av Alzheimers och hennes sista tid fick också cancer sitt fäste, men genom allt så fortsatte hennes positiva sinne och kämpaglöd att lysa igenom.

Den 27:e juli fick mamma flytta till det himmelska land som hon så längtat efter, hennes avtryck på jorden är stort och det kommer att finnas kvar för alltid.

Barbro var en älskad fru, mamma, svärmor, mormor, farmor och syster. Saknaden är stor och hon lämnar ett stort tomrum efter sig.

Barnen

Mer från Familj

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen