Maria Löfroth

Maria Löfroth, Bagarmossen.

Maria Löfroth.

Maria Löfroth.

Foto: Mai-Britt Öhman

Dödsfall2024-05-18 05:00

Vår älskade dotter, och Marcus syster, Maria somnade in på Stockholms sjukhem den 1/5 en fin och solig vårdag i Stockholm efter en kort tids sjukdom.
Maria växte upp i Lövånger. Barn till Kjell Löfroth och Mai-Britt Öhman. Hon föddes 1974 och hennes bror Marcus 1978.
Maria var en glad, spontan och kreativ person som tyckte mycket om att resa och träffa nya människor.
Hon tågluffade i unga år i Europa som följdes av resor till Sydamerika och Indien.

Maria läste sedan Nordisk Konstlinje. Under den tiden bodde och studerade hon några månader vardera i Sverige, Norge, Danmark, Åland och även i Estland.
Resandet fortsatte till Spanien där hon vistades några perioder. Bland annat Barcelona där hon läste spanska. Maria var tuff och orädd och en tid arbetade hon på en hästgård i norra Spanien där hon ofta var ensam på nätterna med åttiofem hästar och fem gatuhundar som vaktade henne.

1996 flyttade hon till Göteborg för att gå datautbildning och bodde den tiden i ett stort härligt kollektiv i centrala staden. Efter utbildningen arbetade hon på ett film- och reklamföretag där hon bland annat representerade företaget i USA och Tyskland.
Efter tiden i Göteborg tog hon flyttlasset till Stockholm och vidareutbildade sig inom bildbehandling och animering. Maria har aldrig varit rädd för förändringar och testat många yrken. Arbetade på Aftonbladet med bildbehandling efter utbildningen.

Senaste 15 åren har hon bott i stadsdelen Bagarmossen i södra Stockholm där hon trivdes mycket bra och fick många goda vänner. Umgicks gärna i biljardhallen eller på quiz med sina vänner.

Familjens sommarstuga i Björkåsen, Lövånger var hennes smultronställe dit hon kom varje sommar. Fiskade sik med pappa, hade sina hemliga kantarellställen, älskade att laga god mat och att påta i trädgården.
Där fick hon tid att umgås med pappa, mamma, Marcus och sina älskade brorsbarn Liv och Lova.
Vi saknar Maria oerhört och kommer alltid att minnas hennes positivitet och glada skratt. 

Pappa, Mamma, Marcus, Liv, Lova 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!