Kenth Sehlin

Kenth Sehlin, Blacke.

Kenth Sehlin.

Kenth Sehlin.

Foto: Privat

Dödsfall2024-05-08 05:00

Vår älskade Kenth har efter en kort tids sjukdom lämnat oss i stor sorg och saknad. Kenth kom till världen vintern 1951 och växte upp i det lilla samhället Lövånger med två yngre bröder. Vid 23 års ålder gifte han sig med Linnéa och tillsammans fick de tre barn, Simon, Tina och Amanda.

Under 16 år tillbringandes somrarna längs vägarna med en Solifer skumpandes efter bilen och dansband spelandes på hög volym. Med tiden gick flytten ut till deras vackra stuga vid havet i Bastuudden, där han till slut hittade sin drömplats, nära till skog och mark.

Kenth hade turen att bli både farfar och morfar till sex barnbarn, som gav honom stor glädje och stolthet. Han kom att vara en barnvakt som gav barnbarnen många skratt och tokiga upptåg. 

Efter tre barn och många år tillsammans gick Kenth och Linnéa skilda vägar men fortsatte att ha en god relation.

Kenth hade ett stort intresse för att vistas i skogen, plockade svamp men till största del jagade han, främst harjakt med drivande hund.

Han hade ett antal hundraser men fastnade för hundrasen Beagle som passat både som sällskaps- och jakthund. Han lyckades med att få utmärkelsen jaktchampion, som många hundägare drömmer om.

På festligheter och vart han än kom så berättade han historier med stor inlevelse och passion, som vi alla kommer att minnas med glädje. Kenth var ingen person som någon kommer att glömma, hans projekt var många, allt ifrån att fixa med båten eller att hjälpa den som hade ett sönderfruset rör eller en vattenläcka.

Hans yrkesbana startade i sin fars företag som rörmontör. Han fortsatte verka i branschen på flertalet företag och slutade till sist på BVS-rör där han trivdes och hade härliga arbetskollegor. Han hade en stor yrkesstolthet och arbetade fram till år 2022 då han skaffade

hunden Vilma. 

Som nybliven pensionär träffade han sin kärlek, Agneta från Arjeplog, hon kom full av värme och energi och fick en självklar plats i familjen. Vid tidigt skede så valde de varandra och varje minut spenderades tillsammans med långa samtal, de tog verkligen vara på den korta de tid de fick med varandra. De delade samma intresse och värderingar genom sin kärlek till naturen. Kenth fick, i sitt hem, somna in tryggt i famnen hos sin kära Agneta och med hunden Vilma vid sin sida.

Lillebror Jörgen, döttrarna Amanda och Tina

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!