Håkan Hernestål, Ostvik

Håkan Hernestål, Ostvik

Håkan Hernestål

Håkan Hernestål

Foto: Privat

Dödsfall2022-09-03 05:00

Vår älskade Håkan Hernestål har den 27 augusti hastigt lämnat oss efter en kort tids sjukdom. Han blev 76 år gammal.

Håkan föddes 1945 i Fjällsjö men kom under uppväxten att bo bland annat i Järna innan familjen flyttade till Skellefteå på 60-talet.

Intresset för skog och mark grundlades tidigt och han utbildade sig vid Skogsbruksskolan i Hälsingland. Efter skolan blev det militärtjänstgöring i Östersund där han var MC-ordonnans och där väcktes ett livslångt intresse för motorcyklar. 

Då han kom till Skellefteå på 60-talet var han en av de första att köra Triumph genom stan och i samma veva träffade han då sin blivande maka Eva.

Håkan började sin yrkesbana som skogshuggare och blev sedemera skogsmaskinförare. Men han kom också att i perioder arbeta med olika typer av anläggningsarbeten, bland annat Hallandsåsen. 

Han trivdes bäst i skogen även på sin fritid. Jakten var viktig och det var främst älg och fågel som jagades. Men frysen fylldes också med mycket hjortron, murklor och lingon.

Han hade stor allmän kunskap och det var en bonus att vara i hans lag då det gällde frågesport. Han var en lojal Skellefteå AIK-supporter i både medgång och motgång.

Håkan och Eva gifte sig 1976 och de fick två döttrar, Jenny och Anna. Familjen spenderade sin tid mellan huset i Ostvik och den egenbyggda sommarstugan vid havet. Glädjen var alltid stor då barn och barnbarn kom hem och hälsade på. Håkan tyckte också om att resa och träffa nya människor. Han besökte bland annat Australien och England ett flertal gånger.

Håkan har lämnat många avtryck efter sig och kommer alltid att finnas med oss i våra hjärtan. 

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om