Dödsfall: Rune Rehnström, Skellefteå

Rune Rehnström, Skellefteå.

Dödsfall2020-06-13 05:00

Den 7 juni somnade vår pappa in efter en tids sjukdom. Han blev 88 år. Pappa Rune föddes och växte upp i Sjön Hjoggböle, son till Allida och Hugo Renström. Han var näst yngst av nio syskon.

Redan i unga år träffades mamma Maj-Britt och pappa. De gifte sig 1955 och tog då över pappas hemgård och drev jordbruket tillsammans. Pappa trivdes med att kunna vistas ute i skog och mark. Vår mamma dog väldigt tidigt i en cancersjukdom, endast 44 år. För pappa och oss tre syskon blev det en stor sorg i våra liv.

I början på 1960-talet började de driva jordbruket i mindre skala och pappa arbetade bland annat på Bureå AB. I mitten av 1960-talet utbildade han sig till svetsare och började arbeta på Tervento i Burträsk. Efter några år fortsatte hans arbetsliv på Bureverkstan/SMIAB. Där arbetade han kvar fram till pensionen.

Pappa blev Sjön trogen till dess han sålde hemgården 2007 och flyttade till Moröhöjden där han trivdes mycket bra. Där hittade han många nya vänner och engagerade sig även i Rismyrlidens vänner. Under de senaste åren drabbades han av sjukdom som medförde att han flyttade till ett äldreboende, där fick han en mycket god omvårdnad och omsorg. Han flyttade först till Sundet på Burträskgårdarna och sedan till Dammen i Skellefteå.

Pappa Rune sörjes närmast av oss barn, Tory, Gunbritt och Lorentz med familjer.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!