Dödsfall: Gudrun Sörensen, Bygdsiljum

Dödsfall: Gudrun Sörensen, Bygdsiljum

Gudrun Sörensen.

Gudrun Sörensen.

Foto: Privat.

Dödsfall2020-05-16 05:00

Natten mot den 27 april fick mamma somna in. Hon blev 84 år.

Hon föddes i Hörnsjö, Nordmalings Kommun och var dotter till Sven och Ruth Lundström, äldst av fyra syskon.

Hon träffade Frans när han jobbade som vägarbetare i Nordmaling och hon arbetade vårdbiträde, och de gifte sig 1960. Sedan föddes Sven-David, Ingegerd, Sören-Erik och Bengt-Gunnar med jämna mellanrum, till sist kom även Hans-Kristian.

De första åren bodde mamma och pappa i den husvagn som pappa byggt. 1962 flyttade de till Bygdsiljum, där pappa startade Norrlandsvagnar. Mamma har alltid funnits hemma för oss alla.

De byggde det vi kallar ”Vita huset” tillsammans på 70-talet, då upptäckte de också sitt delade intresse för trädgård och odling, ingen av oss glömmer nog mammas 400 tomatplantor.

Mamma fixade många luncher och middagar till pappas gäster, hon kunde trolla fram en trerätters lunch eller middag på en halvtimme.

Mamma var engagerad i hjälpverksamhet och hade många fadderbarn

Norrlandsvagnar var en stor del av mamma och pappas liv.

När sedan Norrlandsvagnar såldes byggde pappa en husbuss som de verkligen utnyttjade till att hälsa på släkt och vänner i hela Sverige och naturligtvis till Danmark för att hälsa på pappas syskon och familjer.

Mamma var lycklig när hon äntligen fick barnbarn och det blev till slut 11 stycken. De var alltid välkomna hem till mamma och pappa och helst skulle de stanna någon vecka ett par gånger per år.

Hon hann också få 5 barnbarnsbarn.

När så minnet började svikta så flyttade mamma och pappa till Ursviken på Trivseln 2014. Det känns bra för oss syskon att de fick ett fint boende där med fin personal.

Pappa gick bort 2015 och sedan har mamma fortsatt bo kvar på Trivseln. Strax före jul fick mamma en stroke som gjorde henne sängbunden, och nu fick hon somna in i lugn och ro.

Barnen genom Ingegerd

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!