Dödsfall: Ann Johnson, Skellefteå.

Dödsfall2020-05-13 05:00

Ann Johnson, född Ann-Cathrine Stiegler, somnade efter en kort tids sjukdom lugnt och stilla in i sitt hem i Marietta, Georgia, USA 6 april. Hon blev 68 år.

Närmast sörjande är maken Walt, dottern Emily med make, sonen Joshua med maka, fyra barnbarn samt storebror Benny i Umeå.    

Ann föddes i Skellefteå men växte i huvudsak upp i Norrbotten, till största delen i Luleå. Där tog hon studentexamen vid Hermelinsskolan men hade redan därföre som 17-åring studerat ett år i Michigan, USA.

Efter bara en kortare sejour som student vid Umeå universitet valde Ann att återvända till Michigan, för att där utbilda sig till arbetsterapeut med inriktning mot att förbättra livskvaliteten för funktionshindrade barn och deras familjer. Vilket ledde till en 38-årig karriär inom yrket.

I Michigan träffade Ann också sitt livs stora kärlek, Walt, och i slutet av 1975 stod bröllopet. Makarna flyttade så småningom till Houston, Texas och därefter till Oklahoma City innan de fann den perfekta kombinationen av arbete och boende i Marietta, en mindre stad några få mil norr om storstaden Atlanta.  

Här flyttade familjen, som nu utökats med två små barn, under 1980-talet in i en alldeles nybyggd villa. 

Stort mod var ett av Anns mest påtagliga signum. Hon var aldrig rädd för att säga och visa vad hon tyckte när hon upplevde någon orättvisa i tillvaron. ”Jag är övertygad om att många mobbare fortfarande ångrar den dagen då deras väg korsades med Ann Johnson`s” skriver sonen Joshua i sin minnestext.     

Ann var en älskad maka och mor, tänkte på alla, hade lätt att få goda vänner och många gästade huset som hon inrett på ett både personligt och smakfullt sätt. Inte sällan styrt av kärleken till skönheten i äldre föremål.     

Passionen för att samla på ting från svunna tider och talangen för att förvandla gammalt och slitet till dekorativa konstverk var Anns stora hobby. Merparten av alstren fanns att beskåda i en monter på The Magnolia Room, en affär som ett antal likasinnade kvinnor drev i ett stort köpcenter i Marietta.    

Ann somnade in hemma efter en kort tids tapper kamp mot cancern. Hon fattas oss oerhört mycket. 

Benny Stiegler

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!