Bertil Edström

Bertil Edström, Skellefteå.

Bertil Edström.

Bertil Edström.

Foto: Privat

Dödsfall2024-05-04 05:00

Efter ett rikt liv har vår make, pappa, svärfar, farfar och morfar Bertil Edström gått ur tiden vid en ålder av 81 år. 

Bertil växte upp i Glommersträsk som äldste son till Nanny och Evert Edström och fick fyra syskon. Uppväxten präglades mycket av idrott och musik. Bertil var under många år, tillsammans med lillebror Ingemar, pålitliga målgörare för GLIF. Lagidrotten fortsatte att vara en viktig del av Bertils liv tills musiken tog mer och mer plats. Bertil visade sig även där ha stor talang och lärde sig bland annat spela orgel och sedan flyttade han för att utbilda sig på Framnäs folkhögskola utanför Piteå. Där träffade han sin blivande fru Agneta då de sjöng i samma kyrkokör. 

Paret flyttade tillsammans till Norsjö där Bertil var med och startade upp Musikskolan där. Flyttlasset gick senare vidare till Skellefteå och Sunnanå. De fick tre barn och Bertil fortsatte som musiklärare och en engagerad sådan. Många elever på många skolor har upplevt hans engagemang. Bertil var även trogen medlem i olika orkesterföreningar och var involverad i EFS på många olika sätt, inte minst som körledare. Vi är många som fått ta del av Bertils musikalitet och förmåga att inspirera och leda. Hans tålamod, kraft och noggrannhet var till synes outtröttligt. Kanske tack vare att han höll igång konditionen till långt upp i åldern. 

Idrottsintresset följde Bertil genom hela livet och blev en naturlig del av barnens uppväxt, exempelvis som fotbollstränare. Stugan blev också en betydelsefull tillvaro där de fick rå om varandra som familj. 

Bertil var väldigt glad, positiv och social med alla han mötte. Han hade alltid tid för att lyssna på andra. Det blev långa promenader, inte i kilometer, utan för att han ville ge alla han mötte tid. Även med sina musikelever fanns det tid för samtal. Han var alltid redo att ställa upp och följde sina barn och barnbarn med stort intresse. 

Sorgen är stor och obeskrivlig men vi kommer minnas honom med värme och kärlek, mycket av det som i mångt och mycket var Bertil. 

Agneta och barnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!