Agneta Eklund

Lördagen den 2 december avled Agneta Eklund Skellefteå, på Skellefteå lasarett i en ålder av 69 år. Närmast sörjande är maken Kaj-Gunnar Eklund, dottern Ellen med familj, systern Eva med familj samt många vänner.

Agneta föddes i Kalix som äldst av två systrar. Träffade under sin studietid i Umeå sin blivande man Kaj-Gunnar. Agneta tog först en fil kand-examen i humaniora litteraturhistoria och historia innan hon läste till socio-nom på Socialhögskolan. Paret kom sedan att bosätta sig i Bureå på Mjölnargården invid Bureälven där gästfriheten var given för all släkt och vänner.

Agneta hade många intressen särskilt inom skönlitteratur, konst och teater. Hon var engagerad i Skellefteå konstförening och riksteaterföre-ningen.

Redan i början av 1970-talet lärde vi känna Agneta som kurator på Skellefteå lasarett och arbetsgemenskapen fortsatte på psykiatriska verksamheten. En gladare, kunnigare, kraftfullare och roligare arbetskamrat kunde vi inte ha fått. Agneta var ambitiös och intresserad av sitt arbete och sökte många sätt att förkovra sig i sitt arbete som psykoterapeut.

Vid gemensamma festligheter kom Agnetas intresse och stora kunskap för god mat i centrum. Hennes inspiration kom ofta från många resor till sydliga länder, men hjärtat fanns vid Bureälven och stugan vid viken i Landskär.

När psykiatrin byggdes ut splittrades vårt gäng och Agneta sökte sig till kommunens företagshälsovård där hon arbetade fram till sin pensionering.

Agnetas sista år präglades starkt av hennes heroiska kamp mot den reumatiska sjukdom som drabbade henne och som till slut blev henne övermäktig.

Vår vänskap har fortsatt trots att vi kom att bo på skilda håll i landet. Det är ofattbart att Agnetas röst nu har tystnat och att vi inte längre får höra hennes glada skratt. Saknaden och sorgen är stor.

Gunny, Anna och Anna-Britta

Mer från Familj

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 18 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 28 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen