Välbesökt när Medle derbybesegrade Myckle

Foto: Daniel Eriksson

Medle vann hemma i lördagens derby mot Myckle med 2-1, trots spel med tio man i en halvtimme.

Medle började bäst och ledde med 2–0 i halvtid. Axel Rosendahl satte 1–0 på straff och Clas Bergwall utökade till 2–0 strax innan pausvilan.

Samuel Rönnbäck skapade nerv med sin reducering tidigt i andra. Hans skott utifrån gick över Medles målvakt Erik Tjernqvist och i mål.

Med en halvtimme kvar drog Medles Robert Markusson på sig sitt andra gula kort och visades ut, vilket gjorde att Myckle tog över i jakten på en kvittering. Men närmare än ett ribbskott kom man inte och Medle vann derbyt med 2–1 inför en stor publik.

I och med segern går Medle upp på samma poäng som tabelltvåan Robertsfors, som har en match mer spelad. Robertsfors förlorade på lördagen med 3–2 mot Lycksele, som därmed tog över serieledningen.

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Division 4 Herr

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen