Skyttekungen slog till med hattrick i premiären: ”Viktigaste var att vi vann”

Skellefteå FF och Leo Englund satt ned foten direkt. Den hemvändande skyttekungen gjorde tre mål när Skellefteå FF tog tre poäng borta mot Härnösand i seriepremiären. ”Premiär är alltid en premiär. Skönt att vinna”, sa tremålskytten.

Det är en tuff uppgift att inleda borta mot Härnösand. Men Skellefteå FF fick en perfekt start på matchen. Redan efter två minuter kom matchens första mål. Ett självmål efter att Tobias Sandström slagit ett inlägg, som slogs in i mål av en hemmaspelare.
Därefter tog matchen en första vändning. Härnösand kunde både kvittera och göra 2–1.
– Det var som om vi gick tillbaka in i bussen igen efter en bra start. Sedan blixtrade vi till igen i slutet, sa tränaren Dan Burlin.
Mest blixtrade Leo Englund, som inledde sitt målskytte för säsongen genom att först göra 2–2 och därefter 3–2, precis innan pausvilan. Och det skulle bli mer.
Premiär
I andra halvlek var det ställningskrig. FF fick inte riktigt ordning på spelet.
– Vi slarvade mycket, men fredade oss bra. Vi släppte till lite för många hörnor och inlägg. Men sen satte vi dit 4–2, vilket riktigt bra.
Det var Leo Englund som på nytt klev fram. Hemvändande Englund är värvad för att göra mål och bära FF, något han gjorde på ett imponerande sätt i första matchen.
– Det viktigaste var att vi vann. Kul förstås att få vara med och bidra, mål är ju något absolut och betyder något. Men det viktigaste var att vi fick med oss tre poäng.

Mer från Division 2 Herr

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen