Morön vann – Marklund tvåa i skytteligan

Morön avslutade säsongen starkt i division II. Bortamatchen mot Söderhamn slutade 4–1. Andreas Marklund gjorde ett av målen och det innebär att han slutade på andra plats i skytteligan efter FF-stjärnan, Leo Englund.

Morön har haft en säsong med blandade resultat. Söderhamn var redan klart för nedflyttning inför sista matchen, som på många sätt inte hade någon större betydelse.

Morön var klart bättre och kort in på andra halvlek var laget i ledning med 4–1.

En ställning som stod sig tiden ut. Andreas Marklund gjorde sitt 19:e mål i och med Moröns fjärde mål och det innebär att lagets skyttekung slutar tvåa i målligan efter Leo Englund, som gjorde 28 mål totalt.

Morön slutade nia i serien med 34 poäng, men hade hamnat mycket högre med bättre målskillnad. Fyra lag har 34 poäng, där Härnösand hamnade högst med bättre målskillnad.

Det här var också tränaren Fredrik Asplunds sista match med laget. Det är ännu oklart vem som tar över, men uppgifter till Norran gör gällande att Martti Tikkanen kan vara en av kandidaterna.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Division 2 Herr

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen