Halvtidssnacket som lyfte FF

FF-tränaren Dan Burlins snack i halvtid låg bakom Skellefteås supervändning i derbyt mot Morön.

Inledningen var tung för Skellefteå FF som brände en straff samtidigt som Morön gjorde två raka mål innan reduceringen kom.

Men i andra gick laget ut och stod för en riktig supervändning – ledda av Linus Almqvist som visade vägen med sina två mål.

– Riktigt skönt, vi har längtat efter det här sedan förra året, säger Linus Almqvist.

– Nu har vi knäckt det där ”derbyspöket” eller vad man ska kalla det. Och med den formen och känslan vi har i truppen just nu så känns det riktigt, riktigt bra.

FF-tränaren Dan Burlins tal till spelarna i halvtid var det som väckte laget.

– I första är vi inte bra. Vi har dålig rörelse och många springer och gömmer sig. Men vi har ett bra snack i halvtid och efter det är det ett annat lag som kommer ut.

Vad sa ni i halvtid?

– ”Danne” väckte oss. Han sa att vi inte skulle tycka synd om oss själva utan det var bara att ta tag i sig själv om man ville vara kvar på planen. Och det var många som ville det.

Almqvist första mål skapade han på egen hand, det andra var en inövad variant med Tobias Sandström.

– Jag hade tänkt chippa in den mot Leo men backen bröt och jag fick med mig studsen. Då tänkte jag ”nu ska den bara in i mål” så jag drämde till den.

– Andra var det klockrent jobb av ”Tobbe”. Det där är något som vi har tränat på och när lägena kommer då ska den sitta.

 

Mer från Division 2 Herr

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen