FF testar en före detta superettaback

Skador gör att FF kanske agerar på backsidan.

Skellefteå FF har haft stora skadeproblem, men ser ut att gå mot ljusare tider.

Jag har alltid sett dem som en intressant klubb.

– Det är några som varit borta länge som det börjat ljusna för. Jacob Stephenson och Andreas Smedbakken har börjat passa lite boll. Fredrik Enberg börjar träna till veckan och Joakim Wikberg tillbaka efter sin knäskada, säger tränaren Dan Burlin.

Nu tränar en mittback med laget. Han heter Joakim Kvist och han fanns med i Umeå FC:s superettatrupp senast det begav sig för laget. Han har också spelat i Holmsund, Ersboda, Ånge och var senast i norska division I-laget Førde IL Fotball.

– Jag är väl en klassisk mittback, stor och stark och bra passningsspelare. Jag är lite sugen på att återvända till Sverige och kontaktade Skellefteå FF. Jag har alltid sett dem som en intressant klubb när jag mött dem tidigare, säger Kvist.

Några norska klubbar har visat intresse.

– Det finns andra alternativ, men jag är här för att se vad Skellefteå vill. Vi skulle höras till veckan och vill de ha mig får jag ta ett beslut.

Han finns inte med i helgens match borta mot TG, som FF slog förra helgen, då han ska åka hem till Vilhelmina.

– Det blir back-to-back för oss, men det blir det en bra match med bra motstånd, säger Burlin.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Division 2 Herr

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen