Oacceptabelt när arbetsplatser gör människor sjuka

Detta är en krönika. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning.
Arbetsrelaterad stress hos läkare är vanligt. Foto: Claudio Bresciani/TT

Krönika. Stressrelaterad psykisk ohälsa kan ofta härledas till arbetet. Det senaste exemplet är läkare på vårdcentraler. Enkätsvar från 900 specialistläkare i primärvården visar att många är sjukskrivna på grund av stress och uppger att de vill byta jobb.

Artiklar med klämkäcka tips, från diverse livsstilscoacher, om hur vi människor ska få ihop livspusslet, svämmar över på nätet.

När problemet är arbetet är det på arbetet problemet ska lösas, och gärna innan någon blir sjuk.

Ät så här, träna så där och schemalägg kvalitetstiden med familjen.

Även om det bland bruset finns en del matnyttiga råd är fenomenet i sig ett tecken på en osund samtid. För varför är människor så stressade?

Gränsen mellan vardagsstress och sjukdom är flytande. Sedan 2014 är psykisk ohälsa den vanligaste orsaken till sjukskrivning. En ny rapport från Försäkringskassan visar dessutom att de drabbade är sjukskrivna betydligt längre än vid andra orsaker (Sveriges Radio 24/4 2017).

Förutom lidandet det orsakar de drabbade skenar samhällskostnaderna iväg. I den senaste uträkningen från 2013 uppgavs kostnaderna för psykisk ohälsa ligga på 70 miljarder kronor i form av förlorade arbetsinsatser och vårdutgifter. En siffra som förmodligen har ökat.

Den största och snabbast växande diagnosgruppen är nämligen de som har ”anpassningsstörningar och reaktioner på svår stress”, i vilken utmattningsdepressioner och akuta ångestreaktioner ingår.

Stressrelaterad psykisk ohälsa kan ofta härledas till arbetet. Det senaste exemplet är läkare på vårdcentraler. Enkätsvar från 900 specialistläkare i primärvården visar att många är sjukskrivna på grund av stress och uppger att de vill byta jobb.

Över hälften av de svarande jobbar deltid, bland annat för att orka med (Sveriges Radio 21/4 2017).

När upplevelsen av stress blir en arbetplatsnorm behöver ledningen ta det på allvar.

Det finns en del forskning som visar vad som får oss att må bra på jobbet. Några sådana faktorer är uppskattning, tydliga arbetsuppgifter och rätt nyttjande av kompetens. Understimulans eller för höga krav leder till motsatt effekt.

Det är egentligen inte raketforskning, utan sunt förnuft. Ändå visar många arbetsplatser, främst i välfärdsyrkena i offentlig sektor, upp brister i detta.

Numera vet man också att det inte nödvändigtvis är bra att friställas helt från sitt arbete. Man behöver inte ha återhämtat sig helt för att börja arbeta. Det är bättre att trappa upp tidigare i lagom takt.

När problemet är arbetet är det på arbetet problemet ska lösas, och gärna innan någon blir sjuk.

Det är helt oacceptabelt att arbetsplatser gör människor sjuka. Här vilar ett särskilt tungt ansvar på Sveriges kommun- och landstingspolitiker.

Padma Schrewelius
ledarskribent på Liberala Nyhetsbyrån

Mer från Åsikter

Artiklar från 11 december 2017

Artiklar från 7 december 2017

Artiklar från 6 december 2017

Artiklar från 5 december 2017

Artiklar från 4 december 2017

Artiklar från 1 december 2017

Artiklar från 30 november 2017

Artiklar från 29 november 2017

Artiklar från 28 november 2017

Artiklar från 27 november 2017

Artiklar från 24 november 2017

Artiklar från 23 november 2017

Artiklar från 22 november 2017

Artiklar från 21 november 2017

Artiklar från 20 november 2017

Artiklar från 17 november 2017

Artiklar från 16 november 2017

Artiklar från 15 november 2017

Artiklar från 14 november 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen