Vill inte hjärntvättas av allt på nätet

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.
Foto: Anders Wiklund/TT.

Ragnvald Nilsson, Bureå, har helt rätt i sin insändare den 21 december.

Det kommer alltid att finnas folk som inte använder datorer. Varför ska de behandlas sämre än andra?

Vad många nuförtiden gör är att bara låta internet vandra in i deras privatliv utan att tänka efter vad nätet gör med dig som människa.

Vill jag fortsätta tänka egna tankar och värna om min egen hjärnas utveckling och idéer?

Eller ska jag bara köpa andras påhitt och sluta tänka själv?

Vad mår de små grå cellerna bäst av? Hur blir jag som individ om jag låter mig hjärntvättas av allt som internet står för?

Man märker förmodligen inte själv att man blir konstig av att bara låta dötiden bli en tid av bild och text som irrelevant flipprar förbi ens ögon.

Man bli en mobbare som inte ser hur andra mår och struntar i det.

Vill jag bli en sådan? Nej, den dagen man slutar reagera för verkligheten och bara tror på allt dator-knas är man förbrukad.

Förmodligen känner alla dessa löntagare att det inte spelar någon roll då de hela tiden får in sina stålar den 25:e och kan fortsätta leva sina lyxliv ändå.

Vad spelar det för roll om man förstör för andra bara man har sin lön säkrad.

Fy för denna attityd som förekommer överallt där folk har en ordnad tillvaro. Inför löneavdrag för varje kränkning som går att bevisa.

Tänk själv

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen