Vilket sjukhus ni har i Skellefteå

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Under besök på vårt sommarställe i Hjoggböle föll jag baklänges och landade med ryggen på kanten av en stor utomhusblomkruka i betong med stora smärtor till följd. Vi bestämde att uppsöka Skellefteå sjukhus för att kontrollera så att inget revben var brutet.

Kölapp på akuten och min tur efter 5 minuter. En fantastiskt engagerad sköterska noterade vad som hade hänt. Hon konsulterade därefter en läkare.

Väntetid ca 5 minuter innan jag blev ledd till ett mottagningsrum dit en läkare anlände tämligen omgående. Fick innan dess smärtstillande av en annan sköterska. Läkaren kom och var engagerad och mycket trevlig. Bestämde att jag skulle röntgas.

Ny promenad till röntgen och ytterligare ca 5 minuters väntetid innan en sköterska hämtar mig och tar några plåtar. Hon kollade plåtarna när jag väntade och bestämde att det nog skulle behövas ta nya plåtar i ett annat röntgenrum. Promenad dit och omgående ny röntgen.

Allt klart och promenad tillbaka till undersökningsrummet. Kort väntan innan samma läkare kommer med resultatet av röntgen.

Konstaterar att inget revben var av och att det därför bara var att ta det lugnt en vecka och äta smärtstillande.

Vi bor i Stockholm. Tack och lov har vi ingen större erfarenhet av hur akutsjukvården fungerar här men upplevelsen vi fick i Skellefteå var fantastisk. Positiv stämning, många leenden och ett engagemang som inte kan vara större.

Tack alla på akuten. Ni gör ett fantastiskt jobb!

Per-Åke Jansson, Stockholm

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen