Vem ligger bakom den stora omfördelningen?

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Attendo, som bedriver verksamheter inom välfärdssektorn, gjorde en vinst på 649 miljoner kronor under år 2016. Sollefteå sjukhus stänger ner vårdavdelningar på grund av dålig ekonomi, ett underskott på femton miljoner. När man ser dessa förhållanden, en vinst på 649 miljoner, en vinst tagen ur våra skattepengar, och ett underskott på en allmän vårdinrättning på 15 miljoner, kan man börja undra hur kan detta kan få ske.

Vem bär skulden till att man tillåter denna omfördelning av resurser. Vi får gå tillbaka till alliansregeringens åtta år vid makten med skattesänkningar på 149 miljarder. Men även sittande regering fegar när det gäller att omfördela resurser, våra skattepengar ska inte gå till gigantiska vinster till privata företag.

Helt absurt att Sollefteå måste stänga vårdavdelning med futtiga 15 miljoner i underskott när Attendo gör vinst på 649 miljoner. Sjukvården lider brist på läkare, sköterskor, både under och andra kompetenser.

Att som Anders W Jonsson (C) hävdar, att man ska ta lärdom av privata vårdbolag, som haft förmånen att starta sina företag inom områden i de större städerna, där den rikaste och friskaste befolkningen bor, det löser inga problem. Bemanningsföretagen driver också ett maktspel med våra skattepengar, som borde gå att göra något åt.

Sverige har en fantastisk sjukvård, men omfördelningen av resurserna måste gå att göra något åt, vinsterna till privata aktörer måste bort, det är dags för omstart av välfärdsarbetet, det är ett krav av åttio procent av svenska folket.

En kortare version av denna insändare har publicerats i Norran, pappersupplagan.

Sture GrundbergMalå

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen