Varför så svårt att glädja sig åt Skellefteås framtidsvisioner?

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Än en gång måste jag ifrågasätta alla som gång på gång klagar och gnäller över vår stad, ja på hela vår kommun.

Hur i himmelens namn tänker ni?

Ska vi bygga en stad och satsa alla pengar på vård och omsorg för våra pensionärer och strunta i den yngre generationen?

Vem vill flytta till och arbeta i en kommun som går bakåt istället för framåt?

Vem ska vilja flytta hit och arbeta inom vård och omsorg och ta hand om den ökande skaran av människor över 80 år?

Målet på 80 000 invånare hånskrattar många åt. Varför?

Se er omkring och räkna byggkranarna i och utanför centrum. Och det mesta som byggs är sålt/uthyrt långt innan bygget är klart. 19 privata företag vill bygga här, ytterligare cirka 1 500 lägenheter.

Skellefteå har gått vidare i etableringskriget om batterifabriken. Bara att komma så långt är en prestation. Cirka 2000 jobb kan den satsningen ge. Några av kriterierna som Skellefteå uppfyllde var miljön, skolor, omsorg och rekreationsmöjligheter.

Vår stadspark och vårt handelscentrum har premierats. Inte bara inom Sverige utan stadsparken fick även en internationell utmärkelse.

Men vissa Skelleftebor verkar älska att hata vår stad.

AIK och arenan är väl det enda som få vill kritisera, men väl vårt kommande kulturhus.

Det kostar för mycket! Vad kostar då driften av arenan?

Att Skellefteå betraktas som en idrottsstad är bra PR för stan. Men ett kulturhus placerar Skellefteå även på den kulturella kartan. Äntligen kan vi slippa besöka våra storstäder för att se större uppsättningar.

Det nya kulturhuset bidrar till stora intäkter för hela näringslivet. Internationella kurser och konferenser kan hållas här. Lokaler som kan ta emot 1 200 besökare finns det inte många av här i Norrland.

Varför är det så svårt att glädja sig åt att Skellefteå är en stad med framtidsvisioner?

Wivianne Lundberg, Skellefteå

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen