Vänd vägskyltar som är inaktuella

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

På flera ställen i Skellefteå kommun och i närheten av Arvidsjaur har jag sett varningsskyltar på grund av vägarbete och även skyltar med sänkt hastighet.

Det som jag reagerar starkt emot är att det ofta inte pågår något arbete på vägen den dagen, eller den helgen, när jag passerar. Skyltarna är alltså inte aktuella just då.

Vore det inte bättre att istället kunna vända skylten, så att den står vänd mot dikesrenen, när det inte är arbete på gång?

Jag förstår att det tar en del tid att vända skyltarna bort från trafiken, men det är väl trots allt viktigast att skyltarna visar rätt? Risken blir annars stor att folk struntar i dem.

Vägarbetarna arbetar oskyddat och det är viktigt att vi trafikanter visar hänsyn, men då måste vi också kunna lita på att budskapet på vägskyltarna stämmer.

Trafiktanten

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen