Vackraste infarten har vi i Malå

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Malå har den vackraste infarten i Västerbotten. Ja, en av de vackraste i hela landet.

Nu tänker Trafikverket och kommunen köra huvudet rakt in i sandåsen och bli som alla andra.

I dag möter du Malån på väg 373 in mot Malå redan sju kilometer före samhället. Du följer Malåns blå lagun till Nölviken där vägen går slingrande genom kurvorna där du ser öringen hoppa, och senare möter du sjukstugan och hela Malåns vackraste del till söder, och mot norr Tjamstanbergets branta stup. Först då har du en kilometer kvar till centrum. Tänk nytt!

Låt infarten vara kvar som den är idag. Lägg en gång- och cykelled uppe på sandåsen vid Nöl- viken och anslut denna till väg 373 via en ny gång- och cykelbro över Malån till det gamla brofästet.

I Kina kan ingenjörer bygga 1 000 meter långa glasbroar. Nog ska väl Trafikverkets ingenjörer kunna bygga en ny ”hävstångsbro” över Malån för gång- och cykeltrafikanter. Visst ska de kunna bygga väg två meter in i en sandås eller fylla ut de tväraste kurvorna.

Låt timmerbilarna köra där i sin gräddfil. Låt vuxna och barn njuta av naturens närhet och skönhet.

Kanske om tio år finns det en gång- och cykelväg ändå längre söderut längs väg 373.

I sommar kommer Stockholms miljonärer i sina husbilar och när de ska passera Malå hörs ropen: ”Här vill jag bo!”

Tänk nytt Trafikverket. Tänk nytt Malå kommun.

Sören Nilsson, Rentjärn

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen