Kinesiska samvetsfångar är levande organbank

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Den 1 oktober är det den Internationella dagen mot påtvingad organskörd.

Syftet med dagen är att uppmärksamma en statligt organiserad organskörd på olagligt fängslade människor i Kina. Det är utbrett och storskaligt. De utsatta är tibetaner, uigurer, kristna, men de flesta är Falun Gong-utövare.

I Kina fängslas man om man tror på något annat än kinesiska kommunistpartiet. Sedan kulturrevolutionen har traditionen av andlighet i Kina förstörts. För att upprätthålla makten inleddes 1999 en förföljelse av utövare av qigong- och meditationsmetoden Falun Gong

Rapporter om arbetsläger följdes av värre saker, dessa samvetsfångar utgör en levande organbank. Staten säljer organen till kunder även i väst.

Kinas mänskliga rättigheter är aktuella i Skellefteå på grund av Skellefteå kommuns samarbete med vänorten Tongling. Även där fängslas Falun Gong-utövare.

Vi är övertygade om att vanliga medborgare kan göra något. Du kan informera dig och berätta för andra. Ju fler som känner till detta, desto fortare kan det ta slut. Se gärna dokumentärer på internet.

Medical Genocide: Hidden Mass Murder in Chinas Organ Transplant Industry är ny och finns på Youtube. De prisbelönta Hard to believe och Human Harvest är också sevärda.

Organisationen Läkare mot påtvingad organskörd, DAFOH har en namninsamling på sin hemsida för att få FN att sätta stopp för organskörden i Kina. På fem år har 2,5 miljoner i över 50 länder skrivit på.

Falun Gong finns i över 110 länder och vi är några av dem som är fria att leva efter sanning, medkänsla och tålamod. Vi önskar att även folket i Kina fritt ska få följa goda värderingar i livet

Eva Sagerfors, Jörgen Sagerfors, Kristina S Alfjorden, Linda Wiklund, Tomas Lundin, Umeå

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen