Sluta blunda för basnäringens behov

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Det är fasa man ser hur den socialdemokratiska ledningen i Arvidsjaur och dess näringslivs kontor valt att blunda för utmaningarna i våra kvarvarande sågverks utsatta läge. Resultatet av detta ointresse ser vi nu, detta när Lundbergs Trä läggs ned.

Redan för över ett år sedan när kommunalråd och näringslivschef hade ett möte med ledning av Lundbergs såg, fick de vetskap om utmaningarna som verksamheten stod inför.

Man vet mycket väl att sågverket i Glommersträsk står i en känslig process inför att hitta en ny köpare. Men kommunalråd och näringslivschef har valt att helt blunda för denna utmaning. Istället har man lagt sin kraft på ett luftslottsprojekt i 1,9 miljardersklassen för tågtest mellan Arvidsjaur och Skellefteå.

Att rädda en basnäring kopplat till skogsnäring och sågverk är inget glamoröst cocktailparty där man får ”bling blinga” med foton på kommunens hemsida. Utan detta jobb kräver att man kavlar upp skjortärmarna och jobbar konkret.

Att man från näringslivskontoret och kommunalråds nivå försöker lura medborgarna med ett testprojekt i 1,9 miljarders-nivån är bara ett otroligt dåligt skämt. Detta som samtidigt en existerande basnäring inom skog och sågverk står på stupets absoluta yttersta brant.

Kommunens socialdemokratiska ledning och dess näringslivskontor borde för länge sedan ha satt igång projekt för att stötta utvecklingen av sågverk/skogsindustri.

Man står inför nu en fas där kommunens största sågverk stängs och i Glommersträsk kanske hotas hela det framgångsrika träindustri klustrets framtid.

Det är hög tid att byta ut både kommunalråd, politisk ledning och näringslivschef

Ert gamla skogsväsen Ender

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen