Satsa på mat från växtriket

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Döda insekter framförs ofta som framtidens mat och en lösning på både miljö-, vatten- och utsläppsproblem. Dessutom har vi människor än så länge inte lyckats bevisa att insekter kan lida.

Att fängsla, föda upp, mata, frysa ned och till slut krossa svärmar av syrsor är mindre resurskrävande än att göra liknande saker mot kor, grisar, kycklingar eller fiskar. Det man missar är att animalieproduktion alltid är negativ ur miljösynpunkt.

De som förespråkar insektsätande vill få oss att tänka bort kväljningar vid tanken på mosade insekter, på samma sätt som vi redan lärt oss att det är ok att äta gris men inte hund.

Varför inte istället satsa på att lära oss uppskatta svamp, nötter, bröd, pasta, kryddor, frukt och fler än 70 000 ätbara växter?

Peter Kalmström, Borgholm

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen