Räckmacka bara för högsta hönsen

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Arjeplogs kommun anordnar en obligatorisk utbildning för hela personalstyrkan, givetvis med en efterlängtad pausfika.

Men här sker något – en uppdelning av ”vi” och ”dom”. ”Vi”, det vill säga, arbetsledare, chefer eller facklig representant välkomnas till en förhoppningsvis delikat smörgåstårta. Så tittar vi in i ”fotfolkets”, avkopplingsstund. Där blir tilltugget en torr kaka serverad i pappkartong.

Varför då denna uppdelning? Kommunchefens krystade förklaring blir att man i ”vi-gruppen” inte kunde beräkna antalet som skulle komma eftersom arbetsledarna inte anmälde antalet.

Hade det inte då varit mer på sin plats att bjuda de, som inte ”orkat” anmäla sig på den torra kakan och glatt fotfolket med välförtjänt smörgåstårta.

Tänker jag fel?

Ulla Martinsdotter / Skellefteå

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen