Omflyttning är inget annat än psykisk tortyr

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

I bland Arjeplog och Arvidsjaur och andra kommuner tvingas nu asylsökande flytta när de fyller 18 år och om deras asylansökan inte är utredd.

Det är människor vi pratar om. Människor som skapat band med andra människor. Som nu har sin bästa kompis i kommunen de bor. Som kanske har blivit kär i någon och nu ska de bara kastas vidare för att asylprocessen inte är klar.

Äckligt om man frågar mig. Ingen av oss som bott i Sverige i hela livet skulle acceptera att tvingas flytta från våra nära och kära. Det här är ren och skär psykisk tortyr av människor.

Se över hela systemet och börja med utgångspunkten att varje enskild individ är det viktigaste.

Fixa boende för de i asylprocess där de nu bor. Om det då är Migrationsverkets ansvar eller vems det är, fixa det.

Är pengarna orsaken så vädjar jag till alla mångmiljonärer och företag i vårt avlånga land att betala.

Vi kan inte behandla människor så här. Vill du det? Inte jag!

Patrik Nilsson, Arvidsjaur

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen