Om vem som helst kan göra som Borg blir jag oroad

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.
Foto: Adam Wrafter/SvD/TT.

Vi har hört om Donald Trumps sexistiska uttalanden och antastande av kvinnor, något som han nästan verkar stolt över.

I Sverige har vi givetvis korrekta män. Eller? Nu får vi veta hur förre finansminister Anders Borgs uppträdde på en fest. Under rusets inflytande besvärar han och hotar män och kallar kvinnor horor.

Och dagen efter ber han om ursäkt på Facebook, då han utan egen förskyllan drabbats av en blackout, och, lovade att han aldrig mer skulle drabbas av denna påkomma.

På sin Facebooksida får han också medhåll där det poängteras att detta uppträdande är något som vem som helst kan råka ut för.

Om detta är med sanningen överensstämmande blir jag oroad.

Vi har denna sommar fått kännedom att unga kvinnor antastats på festivaler och detta har allmänt setts som något som ej får förekomma.

Kanske har också dessa män, liksom Borg, råkat ut för en blackout.

Ulla Martinsdotter, Skellefteå

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen