Ödmjukheten är det vi saknar

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning. Notera att denna artikel är från 2015

Att inte vara infödd stadsbo och komma till Skellefteå utifrån någon by eller från en annan ort kan man uppleva som olustigt på grund av att man får en känsla av att många stadsbor verkar tycka att de är ”för mer” än andra.

Vi tycker faktiskt att det saknas mycket ödmjukhet bland många.

Som vi förstått är ni stolta över guld och hockey. Men vi undrar: Är ni lika stolta över oss som ”invandrare” till stan som bidrar till ert välbefinnande.

Är ni det?

Ni vill att staden ska växa och då borde ni också visa er vuxna och visa ett bättre mottagande mot oss utifrån kommande.

En av oss gick över stadsgränsen, den andra gick över en länsgräns, andra människor går över landsgräns.

Samma sak gäller för oss alla. När ska ni ge oss den acceptans vi förtjänar?

”Vi som inte finns” bidrar ack så mycket till ert vardagliga leverne.

Kent och Helena

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen