Aktivitet som främjar lärande

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Jag är förälder till ett barn som spelar instrument via musikskolan, dagtid på skolan.

Jag känner mig oroad för beslutet kring musikskolans centralisering. Detta innebär att vårt barn inte längre kommer att kunna spela sitt instrument.

Barnet tvingas avstå från en kulturell aktivitet som främjar lärande, ger självförtroende och tillit till sin egen förmåga, som får barnet att växa och vara med i en gemenskap och ett sammanhang.

För att inte tala om glädjen i musik och allt vad det ger.

Vi har sökt ledigt från skolan för vårt barn, det används cirka tre dagar av de tio en elev får vara borta från skolan. Jag ser inte problemet.

Om vi väljer att vårt barn ska spela instrument 15 minuter varje vecka istället för att åka till Grekland i fem dagar, vad är skillnaden och vem kan bestämma vad vi ska använda ”ledigdagarna” till?

Jag väljer kultur och instrument till mina barn framför Grekland, alla dagar i veckan.

Besviken förälder med musikintresserade barn

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen