Ledningen har inte det som behövs

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Kommunfullmäktiges ordförande i Arvidsjaur Peter Rydfjäll (S) har i Norran den 12 maj svarat på en insändare, ” Har ledningen det som behövs för att handla snabbt?

 

Kommunfullmäktiges ordförande i Arvidsjaur Peter Rydfjäll (s) har i Norran den 12 maj svarat på en insändaren under rubriken Har ledningen det som behövs för att handla snabbt? undertecknat av Väntat resultat.
Insändarskribenten har ifrågasatt varför större vikt lagts vid SKL:s än Lärarförbundets ranking samt varför granskningen inte på ett tydligare sätt tagit upp politikernas roll.
Med hänvisning till att det är begränsat utrymme så väljer Peter Rydfjäll ut vad han vill svara på. Rydfjäll citerar att utredningen påtalar brister i kultur, ledarskap och styrning.
En slutsats som det knappast behövts en utredning för att komma fram till, det har personalen i skolan och Centerpartiet framfört i flera år. Ja vi har till och med i informella samtal med ledande Socialdemokrater föreslagit ett samarbete över partigränserna, vid två tillfällen under mandatperioden. Båda gångerna utan att få svar från S.
Som slutkläm skriver Peter Rydfjäl: ”En viss tröghet i processer finns dock alltid, mycket beroende på den nuvarande organisation som finns. Även där finns förslag från Socialdemokraterna och Moderaterna på en organisationsförändring, för att kunna korta ner beslutsvägar och göra det enklare, men där oppositionen, främst Centerpartiet, offensivt motarbetar detta, till förmån för den nuvarande stelbenta organisationen”.

Problem i skolan är sålunda en effekt av att Centerpartiet, Vänsterpartiet och Liberalerna inte är beredda att skapa en organisationsstruktur utan nämnder från 1 jan 2019. Ja, du läster rätt, förslaget från S och M är ändrad struktur i nästa mandatperiod, 2019 – 2022!
Om lösningen för skolan är en annan politisk struktur, varför har inte Socialdemokraterna infört den redan under innevarande mandatperiod? Hänger det ihop med kritiken bristande ”ledning och struktur”?
Noterbart är att Rydfjäll lyfter fram Moderaterna som deras nya stödparti.
Rubriken på insändaren var har ledningen det som behövs för att handla snabbt? Svaret är nej på den frågan, vilket tyvärr drabbar såväl barnen som personalen i skolan under lång tid framöver.
Centerpartiet i Arvidsjaur gick till val 2014 på Arvidsjaur behöver förändring den kan nu kompletteras med att Arvidsjaur behöver ledarskap.

Bjarne Hald, Gruppledare, CenterpartietLennart Wigenstam, Pernilla Granberg, Jerry M JohanssonLedamöter i Barn- och utbildningsnämnden för Centerpartiet.

En kortare version av insändaren har publicerats i Norrans pappersupplaga.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen