Lätta på gasen när du kör genom vår by

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Sedan något år är farten begränsad till 50 km/timme på en sträcka av 200 metergenom vår by, Risböle . Nu blir det väl lugnare och tryggare trodde vi, men icke.

Här finns åtta trafikfarliga infarter till fastigheter vilka befolkas av seniorer och barn i lekåldern.

Under de senast åren har vi på alla tänkbara sätt försökt informera om fartgränsen. Det har varit lokala skyltningar, där den med budskapet ”stor-sata gupp 50 meter” nog var den effektivaste en kort tid, följt av förslaget att köra E 4 till avfarten vid Hökmarksberget, och sedan vidare via Önnesmark.

Nu stundar sommarsäsongen med en kraftig trafikökning genom byn så snälla du försök att köra 50 km/tim. Det handlar bara om sekunder i tidsförlust mellan 50 km och de 70/80 km som många kör på den 200 meter korta sträckan genom byn.

Tack på förhand för att du håller fartgränsen.

Sune Hedlund

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen