Låt Kommunal skriva avtalen även för industrin

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Jag som jobbat inom industrin i 25 år tycker att Kommunal även skulle få ta över förhandlingarna om löner för oss inom industrin. Min lön är som en undersköterskas, och enligt de insändare jag läseri Norran kan de inte leva på sin lön.

Däremot får undersköterskorna i år upp sin månadslön med 1 020 kronor, medan mitt lönepåslag gissar jag kommer att bli 500 kronor.

Kommunal har 31 semesterdagar från 40 år och efter 50-års ålder 32 dagar. Vi industriarbetare har en arbetstidförkortning som är sämre än 32 säkra semesterdagar.

Nej, låt Kommunal förhandla för alla. Metall skriver på sin hemsida att exportindustrin ska sätta märket för löneökningarna. Underligt, tycker jag. Varje år ser kommunal- och landstingsanställdas löner ut att öka mer än industrins märke.

Skattefinansierat är bättre

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen