Viktigt lära barn att bemöta andra med respekt

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

I en insändare den 4 januari påstås att min barnbok Hästen & Husse skulle sätta griller i barnens huvuden. Boken handlar om att vara annorlunda, och dess budskap är att alla har rätt att bli respekterade för den de är. Detta budskap harmonierar väl med internationella mänskliga rättigheter.

Det är också helt i linje med den svenska diskrimineringslagen, vars syfte är att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Likabehandling och mänskliga rättigheter borde vara en självklarhet år 2018. Det är därför förvånande att insändarskribenten avfärdar dem som griller.

Själv har jag väldigt svårt att se hur diskriminering och intolerans skulle föra mänskligheten framåt. I stället tror jag att vi alla har mycket att vinna om vi tidigt lär barn att bemöta andra människor med tolerans och respekt.

Susanne Pelger, Författare

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen