Kommer tidsplanen för Lejonströmsbron verkligen hålla?

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Om det behövs tusen träd för att fixa till Lejonströmsbron, kommer den inte att öppnas i år. Träden ska sågas ner, sågas på ett speciellt sätt, torkas, behandlas och så vidare. Hinns det med? Det är redan slutet av september. Ingen information har gått ut om tidsplanen håller eller inte. Tusen träd, många träd blir det …

Roy

Svar direkt

Till reparationen för Lejonströmsbron så behövs det cirka ett tusen syllar. ( En syll är en balk som tjänar som underlag för någon annan konstruktionsdetalj.)

Det är blött i både skog och mark, men det arbetas för fullt. Ett antal syllar är redan på tork och huggarlag är ute för att ta ner träd till resterande syllar.

Tidplanen, alltså att det ska vara klart 1 december gäller fortfarande.

Örjan Andersson, Projektledare, Skellefteå kommun

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen