Kommer fler grupper att yrka på särbehandling?

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

En barnmorska vill på grund av sin kristna tro inte medverka till abort men trots detta kunna arbeta inom yrket. Landstinget får rätt i första instansen men barnmorskan överklagar.

Detta kan betraktas som en händelse utan större betydelse, men så är inte fallet.

Barnmorskan får hjälp en internationell kampanj som vill påverka aborträtten. Bakom den står en av världens mäktigaste organisationer, AFD, som driver kristna frågor.

Än vet vi inte hur målet kommer att avslutas.

Universitets- och högskolerådet har efter samråd med Sjundedagsadventisterna, med cirka 2800 medlemmar, bestämt att högskoleprovet vartannat år ska äga rum på söndagar – med hänsyn till samfundets tro.

Kommer allt fler grupper i framtiden att yrka på särbehandling? Kommer samhället att bevilja detta och därmed urholka våra lagar?

Eller ska varje individ styra sitt liv så att det stämmer överens med både egna intentioner och samhällets.

Ulla Martinsdotter, Skellefteå

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen