Jag vill att detta aldrig ska upprepas

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

På min postlåda står det tydligt och klart ”Ingen reklam tack!”
Så har det gjort under många år. Jag vill värna om miljön, minska på sopor och samtidigt själv välja vad jag vill läsa om. Detta har fungerat bra under alla år, förutom den ”smygreklam” som läggs in i Norran.
Därför blev jag mycket förvånad när jag hämtade in posten häromdagen och det ligger flera reklamblad i lådan. Först tänkte jag att ett misstag faktiskt kan ske. Men när jag sedan upptäckte SD-Kuriren så undrar jag om det var ett misstag eller om det är en reklamutdelares personliga politiska åsikt.
Jag delar inte Sverigedemokraternas åsikter och vill aldrig att detta upprepas igen!
Sopsortering men inte människosortering

Svar direkt
Den partipolitiska reklam som signaturen fått i sin postlåda har Postnord delat ut. Tjänsten som använts kallas Samhällsinformation, och den tjänsten följer andra regler än den för reklam.
Exempelvis måste vi dela ut den till alla mottagare, det är inget val som brevbäraren kan göra. Reklam och samhällsinformation är olika tjänster
Vad jag kan utläsa fick insändarskribenten också reklam i sin postlåda. Eftersom det inte framgår vilka reklamblad det gäller kan jag inte säga om de är utdelade av Postnord eller inte.
Vi försöker alltid vara noggranna med att inte dela ut om det framgår tydligt att man inte vill ha reklam. Om vi misslyckats i detta fall vill jag självklart be om ursäkt.
Ett tips till alla som undanber sig reklam är att sätta informationen om detta på framsidan av postlådan i stället för på ovansidan. När det ligger snö ovanpå postlådan så är det ibland svårt att se en sådan lapp.

Thommy Andersson, produktionsområdeschef, Postnord

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen