Fel av landshövdingen att ursäkta Borg

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Anders Borg går på fest och får ”blackout”; trakasserar både män och kvinnor sexuellt, hotar och använder kränkande skällsord mot kvinnor.

För ”det händer ju alla …”

Besvikelsen hos undertecknad över de stöttande orden Anders Borg fått ta emot, förståelsen, viljan och släta över det hela ”fyllemisstaget”.

För att inte tala om vår landshövding Magdalena Andersson som väljer att skicka en rörlig figur som sänder ut hjärtan i Anders Borgs kommentarfält.

Magdalena Andersson, du sätter krokben för dig själv, för kvinnor överlag, för upprättelsen när en utsatts för sexuella trakasserier och andra kränkningar.

Nej, jag är inte förvånad över att det förekommer hot, sexuella trakasserier och kränkningar.

Men jag önskar att vi inte ursäktade och normaliserade det hela, utan att vi aktivt motarbetade. Så som representant för Västerbottens län tycker jag att du står på helt fel sida, Magdalena Andersson.

Tänk om, tänk rätt!

LE, Skellefteå

Svar direkt

Jag, och de flesta andra, var inte med på festen, så jag har själv inga förstahandsuppgifter. Dock, om det som sägs i andra och tredje hand stämmer, så instämmer jag i skribentens bedömning. Det var helt oacceptabelt.

Jag tror dock att det är möjligt att hålla två tankar i huvudet samtidigt.

Borg bad om ursäkt via Facebook. I det sammanhanget skickade jag en hjärt-hälsning till honom.

Det gjordes som en hälsning i en svår stund till en person som under de år jag känt honom alltid varit en tydlig och stark förespråkare för kvinnors rättigheter, en uttalad och stark feminist och aldrig ens det minsta sexistisk.

Jag utgår från att hans ursäkt över sitt beteende är uppriktig och djup.

Och som medmänniska inser jag att han nu genomlever en av sitt livs svåraste tider.

Då kan man behöva lite värme.

Magdalena Andersson, landshövding

……………………………………………………………………………..

Länktips från insändarredaktionen:  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pqy4G/anders-borg-skandalen-detta-har-hant

 

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen