Dyrt att parkera på jobbet

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Vi som arbetar inom vården gör det alla dagar på året oavsett om det är röda dagar, helg eller kväll, storhelgarna inräknade.

Varför ska vi som inte alls är högavlönade betala 2 200 kronor per år för att få en p-plats?

Avgiften delas upp halvårsvis, januari-juni och juli till december. Vill man ha en annan period blir det ännu dyrare. Varför?

Hur tänker kommunen? För en vikarie är det extra svårt eftersom den aldrig i förväg vet hur stor lönen ska bli.

Jag tycker inte det känns attraktivt att jobba åt kommunen när man måste betala så dyrt för att parkera.

Bilen är inte ens varm ibland när man slutat jobbet.

Personal

Svar direkt:

I Skattebetalningslagen finns regler om skattepliktiga förmåner som Skellefteå kommun måste följa. Det innebär bland annat att personalparkering ska värderas till det pris som den skatteskyldige skulle ha fått betala på orten om hen själv skaffat sig en parkering.

Marknadsvärdet för p-platser utanför centrala Skellefteå är 2 200 – 2 700 kronor per år.

Ökningen kan upplevas stor men årsavgiften för personalparkering har inte höjts sedan början av 2000-talet och därför inte följt med i marknadens ökningar. En årsavgift för parkering med motorvärmare på 2 200 kronor per år motsvarar drygt åtta kronor per dag. Marknadsvärdet är högre i centrala Skellefteå och därför är avgiften högre där.

Det finns tre olika abonnemang att välja på: 30 dagar och 180 dagar, där du själv väljer startdatum vid köpet. 180-dagarsabonnemanget har varit efterfrågat av de som endast vill hyra p-plats under vinterhalvåret.

Alternativet Halvår, fast period, är tänkt för personer som vill parkera hela året,f ör att det inte ska bli för stor utgift är abonnemanget lagt per halvår.

Felanmäl gärna motorvärmare som inte fungerar så ser vi till att de blir lagade.

Anna Burén, verksamhetschef, Parkering, Skellefteå kommun

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen