Varför förfular ni vårt samhälle?

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Jag mår illa när jag ser lådliknande baracker (skollokaler) förfula vårt samhälle vid Skolgatan i Boliden.

I en tidningsartikel för en tid sedan framgick det att dessa skulle bli kvar. Förhoppningsvis är detta fel, eller vill kommunen förfula vårt samhälle för all framtid.

Om dessa ”lådor” får stå kvar så är det ett tydligt tecken på ointresse från kommunen gentemot ytterområdena.

Jag mår återigen illa då jag vid avfarten från OK ser den röda ”lada” som fått uppföras på andra sidan gatan med en helt ”död vägg” emot gatan. Det måste ha varit ett misstag då bygglov gavs.

Här i samhället försöker andra fastighetsägare, seriösa sådana, att göra samhället trevligare, medan kommunen gör det motsatta. Varför?

KE

Svar direkt

Modulen närmast f-6 skolan kommer att flyttas bort under hösten eller vintern. Hyresavtalet är från kommunens sida uppsagt.

Modulen vid konstgräsplanen kommer att finnas kvar tills behovet av förskoleplatser minskar.

Vad gäller den byggnad du kallar röd lada kan kommunen i de flesta fall inte detaljstyra utseendet via bygglovet.

Det finns som du säkert förstår aldrig en vilja från kommunens sida att förfula någon miljö, men ibland behöver vi lösa tillfälliga lokalbehov med till exempel de moduler du kallar baracker. Det handlar alltså om provisoriska lösningar under exempelvis ombyggnationer, renoveringar eller nybyggnationer.

Fredrik Nilsson, fastighetschef, Skellefteå kommun

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen