Myndighetsutövandet har havererat

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Jag tycker att myndigheterna och deras anställda har blivit lata och slarviga. För inte så länge sedan skulle den som fått en statlig tjänst vara propert klädd, aldrig göra fel och alltid hålla tidsramar.

Numera skyller myndigheterna alla sina fadäser på bristande resurser. Så gör skolan när skolresultaten sjunker, sjukvården när väntetiden blir för lång, polisen när uppklarningsprocenten sjunker samt immigrations- och Jordbruksverket när ska förklara deras orimliga handläggningstider.

Senaste dumt var när en kronofogde skylde på att bristande resurser gjorde att de inte hann med att kolla identiteten på de som anmälde att indrivningar kunde upphöra. Hur många kan det vara och hur tidskrävande är det?

Minska på kafferasternas längd och prioritera kunderna/ klienterna framför egna fritidsgöromål och inse att i mitten av 1900-talet klarades arbetsuppgifterna med mycket mindre resurser.

Rättsväsendet undergräver också tilltron till myndigheter genom att hellre fria än fälla och absolut inte redovisa vilka de kriminella är.

BRÅ har länge påstått att brottsligheten inte ökar trots att allmänheten med egna sinnen tycker sig konstatera motsatsen. Att få skylta med både namn och bild i alla media skulle säkert vara starkt brottsförebyggande.

Skärpning krävs

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen